top of page

About Nations Arise

Nations Arise brings local churches together to accomplish the great commission: "make disciples of all the nations." (Matthew 28:19-20)

Over Nations Arise

Evangelisatie Campagnes

Vanuit Nations Arise organiseren we met de lokale kerken evangelisatie campagnes. Dit zijn grote bijeenkomsten van vaak 3 of 4 avonden. Nations Arise werkt altijd samen met de lokale kerken omdat het dienend wil zijn aan de lokale kerk. Het is voor ons zeer belangrijk dat mensen die hun hart aan Jezus hebben gegeven geplant kunnen worden in een lokale kerk, zodat ze verder kunnen groeien in hun relatie met Jezus. 

 

Sommige mensen vragen zich af: waarom zulke grote evangelisatie campagnes? De vraag die ik dan vaak stel is: wanneer komt Jezus terug? Dat weten we natuurlijk niet. Maar één ding weet ik wel, dat Johannes 2000 jaar geleden al sprak over het laatste uur. Wat zou hij geïnspireerd door de Geest dan nu hebben opgeschreven? Persoonlijk denk ik iets van: Het is vijf voor twaalf. Daarbij komt het feit dat het voor veel mensen die nu leven en de Heer nog niet kennen daadwerkelijk 5 voor 12 is. Europa heeft meer dan 700 miljoen inwoners en vele mensen daarvan hebben nog nooit het evangelie gehoord. Vele mensen kennen de kerk, kennen religie, maar hebben geen idee waarom ze Jezus nodig hebben. Met deze aantallen is het nodig dat we zoveel mogelijk mensen in elke evangelisatie campagne bereiken met het kostbare evangelie. 

 

Verbinding

Het is ons hartsverlangen om lokale kerken samen te brengen en te verbinden. Er is maar één Lichaam van Christus en Hij komt terug voor één bruid. Samen zijn wij als Christenen Zijn Lichaam en Zijn bruid. Deze eenheid onder kerken is een belangrijke sleutel om samen de grote opdracht te vervullen. Samen kunnen we impact maken, samen kunnen we elke stad en natie bereiken met het Evangelie van Jezus Christus!

 

Toerusting

Vanuit Nations Arise vinden we het belangrijk om lokale kerken toe te rusten. Dit kan op vele manieren. Zo werken we samen met Christ for all Nations om Firecamps in Nederland te verzorgen. Daarnaast geven we in lokale kerken onderwijs en praktische handvatten over hoe je uit kunt stappen in (straat-) evangelisatie.

 

Maar...

Niet iedereen is geroepen als evangelist en niet iedereen zal de straat op gaan om te evangeliseren. Wel is iedereen geroepen om een getuige te zijn van onze Koning! We onderwijzen graag over hoe je in alle eenvoud een getuige kunt zijn voor je buren, je collega’s, de mensen op je sportvereniging enz. Op deze manier kan je toch als hele gemeente naar buiten toe gericht zijn.

Over Wicher

Lees hieronder meer over Wicher, de oprichter en voorzitter van Nations Arise.

Mijn bekering was radicaal. Ik leerde dat je een persoonlijke relatie met Hem kan hebben door de Heilige Geest. Ik verlangde alleen maar naar meer van Hem. Ik nam uren de tijd om tijd met Hem door te brengen in het Woord en in gebed. Doordeweeks kon ik niet wachten tot het weer zondag was om naar de kerk te gaan.

2008

bekering

In een bijzonder visioen ontmoette ik de Heer en legde Hij een vuur en liefde in mijn hart om het evangelie te preken. In een persoonlijk gesprek vertel ik je hier graag meer over!

2012

visioen

2014

School of Evangelism (conferentie van een week) van Christ for all Nations met Reinhard Bonnke.

School of Evangelism

School of Evangelism Europa (bijbelschool van 8 weken) met Christ for all Nations. Tijdens deze periode heeft God me gevraagd om de ministry te starten en fulltime in de bediening te gaan. God heeft me vanuit Jesaja 60 de naam Nations Arise gegeven. Mijn focus en visie was altijd voor Nederland maar de Heer vroeg me te geloven voor Europa. Europa zal worden gered!

2023

School of Evangelism

2023

Leider Firecamp Christ for all Nations. Een week van toerusten voor evangelisten.

Firecamp Enschede

Nauw betrokken en dienend in onze thuisgemeente. Sinds 2010 onderdeel van het leiders/pastoraal team en sinds 2012 jeugdleider. Daarnaast sinds 2014 verantwoordelijk voor de opstart en voortgang van de Reach out in de gemeente.

2009-heden

thuisgemeente

Het laatste nieuws / the latest updates:

bottom of page